Hvad er kundalini yoga?

Kundalini yoga er en dynamisk yogaform, som består af fysiske øvelser, åndedrætsteknikker, meditationer og mantraer.

Ordet “Kundalini” betyder livskraft og kan betragtes som en træning for sindet, kroppen og sjælen.

Når vi dyrker Kundalini Yoga aktiverer vi spinalvæsken i rygsøjlen, hvormed vi transporterer energi ud i kroppen via det subtile chakrasystem og vitale medianbaner, hvilket øger flowet af vitalitet i kroppen.

Kriya’er (yogasæt) er orkestrerede mønstre af bevægelser, lyd, vejrtrækningsteknikker og meditationer, der guider kroppens og sindets energier til at opnå et specifikt resultat eller en bevidsthedsændring.

Kundalini yoga renser dybt ud i gamle overbevisninger og tankemønstre i underbevidstheden, så vi kan tiltrække mere af det vi gerne vil og blive mere magnetiske og udviklende.

Med Kundalini yoga kan vi opnå en bedre kontakt til vores essens og styrke vores intuition. Vi kan opnå en stærkere krop, et klarere sind og en højere bevidsthed, hvormed vi kan leve livet fuld ud og beskytte os imod stress og sygdom. 

Det primære mål er at opnå det fulde potentiale af den menneskelige bevidsthed og af nerve- og kirtelsystemet.

Balancer kortisol med kundalini yoga

Et forskningsstudie fra Chile har påvist, at meditation er et langt mere effektfuldt redskab til at balancere stresshormonet kortisol end medicin.

Meditation, vejrtrækningsteknikker, yoga og mantraer har en direkte effekt på niveauet af kortisol. Ved at stimulere hypothalamus gennem vejrtrækningsteknikker og mantraer balanceres kortisol.

Link til forskningsstudiet:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5433116/